Oude bekende op strand

Ouddorp, 23 december 2017 – Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree kreeg vanmorgen een melding dat er een zeehond op het strand lag bij de Vuurtoren. Toen zij aankwamen zagen zij dat het een grote grijze zeehond was. De mensen konden er dichtbij komen.

Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree heeft foto’s gemaakt en deze verzonden naar Jaap v.d. Hiele van RTZ Zuidwest. Deze herkende de zeehond. Het bleek te gaan om een oude bekende, namelijk de zeehond Maya die op 5 mei 2017 werd opgehaald bij Breskens – zie melding.

Deze zeehond is op 27 juni 2017 weer vrijgelaten in de buurt van Stellendam – zie melding.

Nu lag zij weer op het strand. Na enige tijd heeft Maya het ruime sop gekozen. Door de mensen van Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree zal het strand de komende tijd in de gaten gehouden worden.  Stichting A – seal is in kennis gesteld en zij gingen kijken of Maya weer naar binnen moest komen voor een controle.