Fossielenzoeker organiseert bijzondere dag over zeezoogdieren, haaien en roggen !

Al jaren lang loopt Walter Langendoen het Maasvlakte strand af, op zoek naar fossielen en al veel bijzondere vondsten hebben we van hem mogen zien en zijn dan ook op diverse locaties te bewonderen.

Tijdens zijn dagelijkse zoektochten geniet Walter niet alleen van de fossielen op het strand maar juist ook heel veel van de bijzondere flora en fauna langs dit stukje Nederlandse kust. Hoe mooi is dat verteld Walter als je op het strand loopt en dan een groep bruinvissen voorbij ziet zwemmen, of een paar meter uit de kustlijn gevolgd wordt door een zeehond die nieuwsgierig met je mee zwemt. En zo kan hij nog heel veel voorbeelden noemen.

Maar dan kom je natuurlijk op een dag ook een zieke zeehond tegen of een bruinvis in nood …. Wat doe je dan? Natuurlijk wist ik dat in het begin ook niet maar door de jaren heen heb ik daar veel over geleerd en inmiddels werk ik dan ook samen met diverse instanties, en wil deze kennis ook graag met andere delen. Daarvoor heb ik een bijzondere themadag georganiseerd op zondag 19 november 2017, “Zeeleven in zicht”.

Deze themadag organiseer ik bij “FutureLand” op de Maasvlakte en is gratis toegankelijk. Tijdens deze dag zijn aanwezig: SOS Dolfijn, de EHBZ, Dutch Shark Society en Aseal. Dit wordt een heel leuke educatieve dag voor zowel de kinderen als volwassenen met korte lezingen en activiteiten voor groot en klein, en zal zelfs een noodhospitaal van SOS Dolfijn aanwezig zijn en diverse ambulances en voor de kids leuke leerzame activiteiten waarmee ze een mooie sticker kunnen verdienen. En uiteraard zal iedere stichting uitgebreid aanwezig zijn om de mensen te informeren over hun activiteiten en vragen te beantwoorden.

En heel bijzonder die dag: een bioloog van de Dutch Shark Society zal die dag live met publiek aangespoelde haaieneieren ontleden om te zien of er embryo’s of zelfs al kleine haaitjes in de eikapsels aanwezig zijn.

Wil je dus alles weten en leren over onze zeezoogdieren, haaien en of roggen kom dan op 19 november naar FutureLand op de Maasvlakte.

>> Voor het volledige programma en de juiste route