De nieuwe leskist Zeehonden is klaar!

Wethouder Van Dis neemt zichtbaar verguld de leskist Zeehonden in ontvangst van de heer Kramer, de voorzitter van het Nationaal Park Oosterschelde (NPO). Deze leskist is bedoeld voor het basisonderwijs en past in de doorgaande leerlijn van het NPO.

De leskist is samengesteld door mevrouw Meijer van MilieuEducatie Centrum de Bevelanden voor alle omliggende MilieuEducatie Centra. Zij gaf aan de aanwezige natuurouders enthousiast uitleg over het gebruik van de prachtige leskist zodat zij ook hiermee aan de slag kunnen op basisscholen.

De ochtend werd toepasselijk gehouden bij Brasserie de Zeester. Deze begon met een aansprekende presentatie van de heer Van der Hiele van het ReddingsTeam Zeedieren. Hij had het over het voorkomen van zeehonden, dolfijnen, bruinvissen en zelfs haaien in de Oosterschelde en wat gedaan moet worden als een ziek of dood dier wordt aangetroffen.

De heer Kramer benadrukte het natuurlijk belang van het behoud van de Oosterschelde, zoals de op te spuiten Roggeplaat als uitrustplek voor vogels en zeehonden die hier bevallen als de plaat droog ligt.