Diverse meldingen voor EHBZ Nederland

Castricum, Terschelling, Vlieland, 12 september 2017 – Dinsdag 12 september kreeg EHBZ Nederland een 3-tal meldingen verspreid over het land, binnen.

Vanaf Terschelling werd een zeehond naar Harlingen gebracht, welke aangetroffen was op het strand t.h.v. Midsland. De EHBZ heeft de zeehond van de veerboot gehaald en eerste hulp verleend, waarna de zeehond werd overgebracht naar Zeehondencentrum Pieterburen.

Op het strand van Vlieland werd t.h.v. de Vliehors een zeehond aangetroffen die omsingeld was door meeuwen. Naast diverse pikwonden van deze meeuwen, had de kleine zeehond een slechte ademhaling en een beginnende ontsteking in de achterflap. Na het verlenen van de eerste hulp is de zeehond overgebracht naar Zeehondencentrum Pieterburen voor verdere hulp.

De laatste melding van vandaag kwam vanaf het strand van Castricum. T.h.v. paal 47 werd een zeehond in nood gemeld.  Het betrof een klein diertje dat net iets meer dan 10 kg woog (foto). Nauwelijks alert, een hoge lichaamstemperatuur en een slechte ademhaling.  Na het verlenen van de eerste hulp en in overleg met de dierenartsen van Zeehondencentrum Pieterburen is de zeehond direct door gebracht naar het Zeehondencentrum. Gelukkig is de zeehond daar goed aangekomen en leek het dier al iets alerter.

bron: FB-pagina EHBZ Nederland