Een zondagochtend Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree

Stellendam, 10 september 2017 – Een overzicht van een zondagochtend voor Cees en Lianne van Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree.

Vanmorgen een melding gekregen via Jaap Van Der Hiele van een dood beest. De melders wisten niet wat het was. De reddingsbrigade van Westenschouwen had het al voor ons naar de strandpost gebracht. Toen bleek het een dode zeehondenpup te gaan. Een te laat geboren gewone zeehond waar de navelstreng nog aanzat. Zeehond is opgeruimd volgens protocol – zie melding.

Ook lag er een dode bruinvis recht voor de strandpost. Deze werd ook opgeruimd volgens protocol – zie melding.

Toen we van het strand afreden werden we gebeld voor een levende zeehond op het strand bij aloha beach. Beestje had bloed aan de bek en verschillende verwondingen. En wederom stonden de mensen er weer veel te dicht erop. Uitleg aan deze mensen gegeven waarom dit niet goed is – zie melding.

foto’s en tekst: Lianne de Jong