Gewone zeehond Brouwersdam

Brouwersdam, 21 augustus 2017 – Melding voor Cees en Lianne van Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree van een zieke zeehond bij de Brouwersdam.

Vanmiddag een melding gekregen van een zeehondje in de werkhaven van Ouddorp. Zeehondje kwam iedere keer de kant op en veel mensen stonden om het beestje heen.

Als een zeehond de kant op komt geef hem de ruimte want hoe lief en schattig ze er ook uit zien. Het is en blijft een wild dier. En als hij zich bedreigd voelt kunnen ze gemeen bijten!!! De beet kan flinke ontstekingen opleveren. En mogelijk tot amputatie lijden als er niets aangedaan word.

Dus kijk uit en geef de zeehond ruimte!!!

De zeehond is opgehaald door collega Jaap Van Der Hiele van reddingsteam zeedieren zuidwest. Het jonge dier had een gezwollen kop, ontstoken flappen en was veel te mager. Na toediening van de 1e zorgen, ging het diertje op transport naar A Seal in Stellendam.