Oude grijze zeehond op strand van ’s Gravezande

’s Gravezande, 19 augustus 2017 – Zaterdagavond was er melding van een grijze zeehond op het strand van ’s Gravezande. Er was het vermoeden dat het om de bejaarde dame met het nr.57 ging, maar dit kon niet worden bevestigd.

Gisteren is John Ekkel van RTZ Haaglanden, de hele avond met deze oude grijze zeehond bezig geweest. Je kon de zeehond heel dicht bij benaderen. Heb hem/haar eerst geobserveerd omdat de zeehond erg mager is en een zeer zwakke indruk maakte. Zijn me collega’s van RTZ Velsen en collega Rene Verhaar er bij gekomen . Tegen half 11 ging de zeehond uiteindelijk er vandoor de zee weer in.

Als een kers op een slagroom taart kwamen de collega’s van RTZ Velsen op de terug naar de strand afslag vast komen te zitten met hun jeep. Na een paar pogingen heb ik ze samen met René los getrokken met onze jeep.

Dave de Koning en je vader bedankt voor het komen en de hulp. Het was een top samenwerking tussen de teams RTZ Haaglanden en RTZ Velsen.