Jeroen Boer stopt als voorzitter Zeehondenopvang Eemsdelta

Termunterzijl, 11 augustus 2017 – Jeroen Boer stopt als voorzitter van de in 2014 opgerichte Zeehondenopvang Eemsdelta. Boer geeft aan, trots te zijn op het geen de stichting met alle betrokkenen en vrijwilligers gerealiseerd heeft.

Het is in de afgelopen 4 jaar niet makkelijk geweest. De stichting begon in 2014 met enkele vrijwilligers in Spijk met het illegaal opvangen van zieke of gewonde zeehonden. De stichting is nu geheel legaal en draait volledig op vrijwilligers. De stichting heeft inmiddels goed contact met de andere opvangcentra in Nederland en met de gemeente Delfzijl. Het is dan ook nu het moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter, die met een nieuwe blik en vol energie de stichting verder helpt naar een proffesioneel opvangcentrum waar het dier en zijn leefomgeving ten alle tijde voorop staat.

Reden van stoppen is Boer heel duidelijk over. De afgelopen jaren heeft de vrijwillige functie, een enorme druk gelegd op mijn gezin. Mijn dochter van 2 jaar verdiend een vader, die na zijn werk thuis komt en tijd voor haar heeft. Er staat een mooie opvang een geweldige groep vrijwilligers, ik heb alle vetrouwen dat de zieke of gewonde zeehond nog lang een veilige haven kan vinden in Termunterzijl.

Boer wil alle betrokken personen bedrijven fondsen en in het bijzonder Pieter Landman van het gelijknamige visrestaurant in Termunten bedanken, voor de enorme hulp die de stichting heeft ontvangen. Zonder deze inzet was het ons niet gelukt, Aldus Boer.