Zeehondenpup Ameland

Ameland, 30 juli 2017 – Zondagavond 30 juli 2017 melding van twee wandelaars; John & Jacquelien, van een uitgeput en mager zeehondje op het strand. Het beestje lag heel ver van zee, mogelijk lag het daar al langer dan vandaag gezien zijn conditie.

Het is een mannetje die medio juni dit jaar is geboren en had behalve dat het beestje erg mager was, een verwonding aan de achterflap en een ontstoken oogje. John & Jacquelien bleven al die tijd bij het zeehondje wachten tot wij arriveerde.

Na het zeehondje de eerste zorgen te hebben gegeven; een oplossing van lauw water en ORS, en het oogje te hebben schoon gemaakt is in overleg met Zeehondencentrum Pieterburen het beestje om 22:40 uur overgedragen aan Staatsbosbeheer Wadden – Ameland, die hem Maandagmorgen met de veerboot zullen vervoeren naar de vaste wal.

John & Jacquelien, dank voor de goede zorgen en jullie foto’s!

Voor hulpbehoevende dieren kun je RTZ Ameland altijd bellen op 06 – 1142 9976

Rob & Tiny