Paringstijd zeehonden

Vondelplaat, 26 juli 2017 – tijdens een  rondvaart vanuit Yerseke,  met de Ye 100 (ADRIAAN MARINUS)  schrok men. De gasten en de schipper zagen een zeehond mogelijk in de problemen.

Zij namen contact op met Reddingsteam Zeedieren en vroegen om assistentie. Een van gasten aan boord had een goede camera meegenomen en kon duidelijke foto’s trekken van de mogelijke verwonding aan de onderbuik van de zeehond.

Nadat de foto’s waren doorgezonden bleek het om een gezonde zeehond te gaan, die niet aan bevallen was maar bezig was of wilde beginnen met de paring van een vrouwtje. De geboortetijd van de gewone zeehond is voorbij en de jonge zeehonden, die nu geen huiler meer zijn moeten voor zich zelf zorgen. Soms gaat het goed en soms gaat het fout en dan komen ze op de stranden.

Het is nu weer de tijd van de paring. In de loop der jaren is het geboorteseizoen naar voren verschoven en zo ook de paringstijd voor de gewone zeehond.