Jonge zeehond Hoek van Holland

Hoek van Holland, 25 juli 2017 – melding voor John van RTZ Haaglanden van een zeehondje die al lange tijd uitgeput op het strand lag bij Hoek van Holland. Op het moment van de melding zat John net aan de koffie bij Reddingsbrigade ‘s-Gravenzande in verband met het ophalen van een dode bruinvis dus hij was vlakbij.

Ondertussen hielden de vrijwilligers van @Reddingsbrigade Hoek van Holland de mensen op afstand. Op locatie aangekomen ging het zeehondje een paar keer het water in en kwam telkens weer uitgeput terug op het strand. De heren van de Reddingsbrigade hadden ondertussen de mand al uit de Dierenambulance gehaald, zo kon het zeehondje direct in de mand worden gelegd toen het was gevangen. Het beestje was aan de magere kant.

Ondertussen arriveerde ook de vrijwilligers van Dierennoodhulp West Nederland (John Stout) die ook de melding hadden gekregen van het zeehondje maar als locatie een pier. Bij de pier was echter niets te vinden.

Na de eerste hulpverlening zal het beestje door de vrijwilligers van Dierennoodhulp West Nederland worden overgebracht naar Stichting A Seal Centrum voor Zeezoogdierenzorg in Stellendam.