Lenie ’t Hart op Iraanse tv

Gorgan (Iran), 19 juli 2017 – Gisteren was er op de Iraanse TV een reportage over de opening van een grote expositie in Gorgan om de Kaspische zeehond onder de aandacht te brengen.

Vorig jaar had de Iraanse TV al een serie van 3x een uur uitgezonden over het werk van Lenie in Iran.
Toen was er al een taxichauffeur in Teheran (17 miljoen inwoners) die haar herkende van TV.

De afgelopen weken reisde Lenie van Dagestan via Azerbaijan naar Iran. Een verslag daarvan vind je op www.zeehondenfonds.nl. 20 juli was er op de Iraanse TV een reportage over de opening van een grote expositie in Gorgan om de Kaspische zeehond onder de aandacht te brengen.

Er waren veel hoogwaardigheidsbekleders, ook uit Dagestan en Azerbaijan. Ook Mme. Farshchi was aanwezig: de rechterhand van vice-president Masoumeh Ebtekar en na haar de hoogste bewindspersoon in de DOE (Department Of Environment).

De opening werd verricht door het zoontje van een visserman; het kind had vorig jaar samen met zijn vader een zeehond uit een net gered. Er zijn de afgelopen dagen nog veel meer TV-opnamen gemaakt, ook van het veldwerk van Lenie. Die zullen binnenkort in Iran worden uitgezonden.

Helaas ook zonder Nederlandse ondertitels, maar wel leuk om te zien :-)