Huiler Eemsdelta

Termunterzijl, 14 juni 2017 – Rond 19.00 uur kwam er een melding binnen, van een schipper die een zeer klein huilertje gevonden had. Gezien het zeilbootje inmiddels droog gevallen lag op een zandbank. Was er geen andere mogelijkheid, dan met een boot naar de zandbank te varen.

Maar hoe??? Was de vraag. Na overleg is er besloten om de KNRM te vragen, om ons te helpen het diertje op te halen. Gelukkig hoefden ze hier niet lang over te twijfelen.

De kleine man was er slecht aan toe zijn uitwerpselen was voornamelijk zand. Wat duid op het eten van zand. Daarnaast heeft de kleine man nog een verse navelstreng en zijn embryonale vacht deze verliest een pup normaal gesproken vlak voor de bevalling.

De huiler heeft de naam Jan gekregen. Vernoemd naar het Jan & Titia Visser.

De kleine Jan is overgebracht naar Zeehondencentrum Pieterburen