Eerste pup geboren in het Eemsdelta gebied

Termunterzijl, 24 mei 2017 – Woensdag 24 mei jl is de eerste pup van dit jaar geboren bij de inlaat in Termunterzijl. De geboorte is waar genomen door onze vrijwilligster Tiny en de foto’s zijn gemaakt door Nannie. Zo te zien maakt de pup het prima en moeders is in de buurt.

Deze dieren zijn te bekijken via de kijkwand bij de bezoekersplaats Reiderhoeve van het Groninger Landschap in Termunten. Hierbij tevens het verzoek om achter de wand te blijven en niet de dijk op te lopen. De zeehonden hebben nu hun rust nodig! Zowel de moeders als de pups. Er zullen ongetwijfeld nog meerdere geboortes volgen, dus gunt u aub de dieren hun rust! Ook als een pup een tijdje alleen ligt, hoeft dit geen probleem te zijn! Laat ook dan het dier met rust. Bij hoog water zal de moeder terugkeren en haar pup weer opzoeken.

Tevens wordt er regelmatig gecontroleerd op zieke en gewonde dieren door zowel vrijwilligers van zeehondencentra Pieterburen als door vrijwilligers van zeehondenopvang Eemsdelta. Denkt u een noodgeval te zien, belt u dan aub met het noodnummer: 06 133 80 177 van zeehondenopvang Eemsdelta.

bron: FB-pagina Zeehondenopvang Eemsdelta