Huiler Terschelling

terschelling, 21 mei 2017 – Melding voor Guus Schweigman van RTZ Terschelling van een huiler. Het jonge dier kon gevangen worden en ging op transport naar de zeehondenopvang.

“Zondag 21 mei eerste huiler van het seizoen op de westelijke havendam van West-Terschelling. Rond 10u gemeld door Alice Planting, maar de kleine zwom steeds weg. Even na 12u meldde Puck Schrover dat de kleine uitgeput op de dam lag.
Het kleine manneke, met een vers stukje navelstreng nog aan de buik werd direct naar de opvang op Terschelling gebracht, gewogen( 9kg) en voeding (ORS) gegeven. Onze verzorgers waren die ochtend net met de boot vertrokken voor 3 dagen, dus besloten we de klein door te sturen naar Pieterburen. Met dank aan de bemanning van de Tiger. Net bericht ontvangen dat ons manneke het transport prima doorstaan had en het goed maakt en inderdaad slechts enkele dagen oud was.”