Bruinvis De Kaloot

Borssele, 30 april 2017 – Melding door Johanna de Bruijn van een dode bruinvis bij de Kaloot. Van zodra Jaap van der Hiele de zeehond uit Westkapelle bij A Seal afgeleverd had, ging hij een kijkje nemen.

In eerste instantie werd de bruinvis niet gevonden, doch toen de meldster foto’s had doorgezonden kon de bruinvis alsnog worden gevonden. Het betrof een subadult man. Gezien de rare verwondingen werd in overleg het kadaver voor onderzoek meegenomen naar Utrecht waar het zal worden onderzocht.

Het betrof een juveniel mannetje in een goede voedingstoestand welke recent ook nog een beetje had gegeten. Hij had een milde parasitaire infectie in de longen en oren. Ook had het aan het rechteroor een oorontsteking. De oorzaak van de oorontsteking moeten we verder onderzoeken en is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.
De wonden die je had gezien op de rechterzijde van de bruinvis hebben ernstige verwondingen veroorzaakt aan de ruggenwervels en de ribben. Wel wijst het erop dat deze verwondingen na de dood van het dier zijn ontstaan.