Levende bruinvis Bloemendaal

Bloemendaal, 13 april 2017 – Vanavond een melding via SOS Dolfijn over een levende bruinvis op het strand van Bloemendaal via S.O.S Dolfijn voor de EHBZ Noordwijk. De EHBZ Noordwijk en John van de Reddingsbrigade Bloemendaal zijn gelijk gaan rijden.

Rond half zeven kreeg SOS Dolfijn via het noodnummer een oproep dat er een levend gestrande bruinvis was gevonden. Het dier lag tussen Bloemendaal en Zandvoort en lag volgens de vindster te spartelen in de branding. Een paar omstanders hielpen het dier voorzichtig uit de branding te verplaatsen en intussen werd het EHBZ-netwerk gealarmeerd.

Tijdens het rijden kwam de melding dat de bruinvis al was overleden. De bruinvis is naar het materiaalgebouw van de Reddingsbrigade Bloemendaal gebracht. Het ging om een vrouwtje lengte 150cm, is door de EHBZ meegenomen voor onderzoek.

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk