Dode walvis Westkapelle

Westkapelle, 13 april 2017 – Aan het begin van de avond werd EHBZ Zuid geiinformeerd door het Schelde Coordinatie Centrum dat een dode walvis was gesignaleerd ca. 10 mijl uit de kust bij Westkapelle.

In overleg met het Kustwachtcentrum Den Helder was de KNRM (station Westkapelle) bereid om te gaan kijken om welk soort dier het zou gaan. Bij aankomst bleek het om een kleine walvis van enkele meters te gaan, mogelijk de dwergvinvis die enkele weken geleden ook voor de Belgische kust werd waargenomen. Omdat het dier in zeer vergaande staat van ontbinding bleek te zijn en geen risico voor de scheepvaart oplevert is verdere actie niet noodzakelijk.

Er werd bevestigd door EHBZ dat het om hetzelfde kadaver gaat dat op 23 maart voor de Belgische kust aangetroffen werd – zie melding.