Zeehond Wijk aan Zee

Wijk aan Zee, 11 maart 2017 – Melding voor RTZ Velsen van een zieke zeehond op het strand van Wijk aan Zee. Het dier ging terug te water van zodra het benaderd werd.

Melding via de politiemeldkamer van een rustende zeehond ‘met hoge rug’ op het strand van Wijk aan Zee. De zeehond is al twee dagen lang op het strand gespot maar bij het benaderen vanaf 50 meter gaat het beestje weer snel de zee in. Vissers op de pier wisten te melden dat zij vrijdag haring en vis hadden gegeven aan het dier. Dit eet zij op en gaat dan vervolgens snel weer het water in. RTZ Velsen en de strandpaviljoens houden het beestje de komende tijd in de gaten.

Ook in IJmuiden zijn er een paar zeehonden die iedere keer op dezelfde plek aan land terug komen. De dieren worden rustend aangetroffen maar ‘bobberen’ weer snel het water in zodra iemand dichtbij komt. Ook deze zeehonden zijn bekend en worden in de gaten gehouden.