Vissers halen gewonde zeehond op

Noordzee,10 maart 2017 – Vridjag heeft de EHBZ een melding ontvangen vanaf het visserschip PH 63. De vissers deden melding van een zeehond die met het ophalen van de netten, t.h.v. de Doggersbank, aan boord was gekomen.

Ze hadden direct om hulp gevraagd om te kijken of het dier zorg nodig had. Omdat duidelijk beeldmateriaal ontbrak en de communicatie via sateliettelefoon verliep, is besloten het dier na te kijken.

Vanochtend om 05.15 liep de PH 63 de haven van Harlingen binnen. De EHBZ en een medewerkster van Zeehondencentrum Pieterburen wachtten het dier op. Het bleek te gaan om een grijze zeehond met ontstekingen en een breuk in de achterflap.

De zeehond, door de vissers ‘Albert’ genoemd, is voor rehabilitatie overgebracht naar Zeehondencentrum Pieterburen.

Het was geweldig om te zien hoe betrokken de vissers waren met het welzijn van Albert. Er werd met regelmaat via de sateliettelefoon een update doorgegeven over zijn toestand. Bij de overdracht werd er dan ook even afscheid genomen van hun tijdelijke dekgenoot.