Rechtzetting zeehondenstation Hessel Wiegman

In aanvulling op het bericht dat Pieterburen helpt bij de oprichting van het zeehondenstation Hessel Wiegman – zie bericht -, heeft het zeehondenstation volgende rechtzetting verstuurd.

Beste vriend(inn)en van Hessel,

Er is recentelijk een walgelijk persbericht door RTV Noord uitgegeven, dat weer klakkeloos door Skylgenet is gepubliceerd. De schijn wordt gewekt dat wij na de dood van Hessel Wiegman plotseling een andere koers varen dan Hessel, en zo zijn gedachtegoed verkwanselen.

Als stichting zeehondenopvang Terschelling hebben wij onmiddellijk rectificatie gevraagd. Het is te walgelijk voor woorden en ongelooflijk onbeschoft om het het gedachtegoed van Hessel en zijn plannen, die wij mede namens Hessel uitvoeren, zo te verdraaien. Dieptepunt in de Noordelijke journalistiek.

Terschelling doet het geheel op haar eigen manier: met en door Terschellingers. Uiteraard geheel volgens het protocol van Den Haag.