Nieuw onderkomen voor zeehondenopvang Eemsdelta

Stichting zeehondenopvang Eemsdelta heeft een nieuw tijdelijk onderkomen aangeboden gekregen in Termunterzijl.

Daar de verkopende partij van de boerderij aan de Schepperbuurt nog op zich laat wachten, zijn we verder gaan kijken voor een tijdelijke opvang. Deze hebben we gevonden! En de (ver)bouw tekeningen voor deze opvang zijn klaar!

Deze zijn reeds naar de gemeente gestuurd en we wachten nu op “groen” licht voor een gesprek met de gemeente, zodat we hier met toestemming van de gemeente van start kunnen gaan. De vergunning van het Ministerie voor het opvangen van zeehonden, hebben we reeds in ons bezit.

We hopen binnenkort van start te kunnen gaan… Nog een paar maanden en dan dienen de huilers in het Dollardgebied zich weer aan. Tevens zouden we ook graag onze collega’s van de andere opvangcentra een helpende hand bieden, daar deze opvangcentra momenteel erg vol zitten met hulpbehoevende zeehonden.

We willen weer wat kunnen doen!
Trijn Swart-Gras, Secretaris