De wonderbaarlijke zeehondenvangst

Wemeldinge, 17 februari 2017 – Vanavond ontving de EHBZ een melding van een zeehondje dat er niet helemaal goed uit zou zien in Wemeldinge aan de Oosterschelde. Dat bleek niet zomaar een zeehondje.

Stomverbaasd…. Op 30 juni redde de EHBZ een zeer jonge verweesde zeehond uit de Westerschelde, zonder hulp zou het diertje het niet redden. Albert Dijkstra besloot het diertje dit keer zelf te adopteren , één van de tientallen die we jaarlijks hulp moeten bieden. Na weken van zorg bij zeehondencentrum Aseal te Stellendam werd Andrè door Mel Robinson van Seal Rescue Ireland op 24 september op het badstrand van Vlissingen vrijgelaten.

Vanavond ontving de EHBZ een melding van een zeehondje dat er niet helemaal goed uit zou zien in Wemeldinge aan de Oosterschelde. Op het uiterste puntje van de strekdam lag inderdaad een zieke zeehond en kon wonderbaarlijk genoeg het dier benaderen terwijl hij zich zo in het water had kunnen laten glijden… Duidelijk een zichtbaar ziek dier en besloten over de glibberige strekdam mee terug te nemen. Hoe groot bleek de verbazing bij het voeren er achter te komen dat het Andrè is, of hoe Albert Dijkstra mijn eigen zeehond voor de 2e keer gered heeft.

foto en tekst: Albert Dijkstra