Zieke zeehonden

Middelburg, 9 februari 2017 – Vandaag kwamen bij de RTZ Zuidwest diverse meldingen binnen van zeehonden die last hadden van longwormen.

Zo was er vanmorgen vroeg eentje die lag tegen de duinen bij het Verklikkerstrand te Nieuw-Haamstede en er lag er eentje bij Oostkapelle thv. Berkenbos. De beide dieren vluchten het water in bij het naderen van mensen. De melders bleven toch op ruime afstand en belden direct met het  RTZ  nummer +31 (0) 6.53.76.36.28 doch konden niet voorkomen dat de dieren het water in floepten.

Later zijn de mensen van de RTZ nog gaan kijken en zag de zeehond nog liggen bij het Berkenbos doch op meer dan 50 meter afstand ging deze zeehond weer te water. Deze dieren zijn nog te sterk en willen kennelijk nog niet geholpen worden. De verwachting is dat deze beide dieren eerdaags wel weer op het strand komen en dan wordt bekeken of ze geholpen kunnen worden.