Dode zeehond Verklikker

 Middelburg, 3 februari 2017 > Vandaag kwam er een melding binnen dat er een jonge zeehonden-pup zou liggen met een dood moederdier erbij.  RTZ Zuidwest ging een kijkje nemen en kreeg daarbij hulp van de EHBZ (zeezoogdierenhulp) Kop van Goeree. De meldster stond nog te wachten in de omgeving van de locatie. Bij het aankomen kwam de meldster direct naar de mensen toe en wees daarbij een zeehond aan die op de verklikkerplaat lag. We namen de telescoop en observeerden enige tijd de zeehond. Het bleek dat het dier inderdaad dood was. Achter dit dier lag een gewone zeehond met longwormen. Deze ging naast de grijze zeehond liggen en lag zodoende uit de wind in het zonnetje.  In de direct omgeving zwommen nog zo’n 5 grijze en gewone zeehonden. In onderling overleg werd toen besloten om het kadaver te bergen. De EHBZ (Zeezoogdierenhulp) Kop van Goeree trok zijn overlevingspak aan en zwom naar de overkant. Nadat het touw was vastgemaakt kon de zeehond binnengehaald worden. Het kadaver is overgebracht ter destructie naar de vriezer op Neeltje Jans in afwachting van het verdere transport.