Dode en zieke zeehonden Verklikkerstrand

Renesse, 3 februari 2017 – Wat klonk als een routineopdracht van zeehonden aan het Verklikkerstrand, had wel heel wat meer voeten in de aarde.

Vrijdag 3 februari rond 14u kwam er een melding door van Jaap van der Hiele die klonk zoals zoveel andere meldingen.

Ter plaatse bleek dat er tussen het strand en de zeehonden, een beetje water stond. Dus werd de hulp ingeroepen van Cees Van Hoven en Lianne de Jong van Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree want Cees heeft een waterdicht pak waarmee hij naar de zeehonden toe kon.

Ondertussen bleek ook al dat het niet ging om een dooie grijze zeehond met een pup, maar om een dooie gewone zeehond en ernaast een rustende gewone zeehond. Eens Cees naar de overkant was gedobberd en een touw aan de dode zeehond had vastgemaakt, ging het allemaal vlot.

De geslaagde samenwerking tussen RTZ ZuidWest en Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree  werd afgesloten met een bakje koffie bij de Ouddorpse Reddingsbrigade.