Zeehond nr. 57

Petten Nolmerdam, 8 januari 2017 – vandaag kwamen er weer diverse meldingen binnen over een grijze zeehond op het strand.De grijze zeehond die vandaag werd gesignaleerd bij de Nolmerdam te Petten is onze allerbekende nr. 57. Het is een dame op leeftijd en ongeveer 28 jaar oud. Deze dame reist de gehele Hollandse kust af tussen Den Helder en Hoek van Holland. Het ene moment ligt ze bij Petten, twee dagen later ligt zij weer bij Bloemendaal. Zij blijft de hulpverleners bezig houden. Afgelopen week heeft zij bij den Helder gelegen.  Zij gaat weer naar het zuiden.

Vanmorgen doken er beelden op die er verschrikkelijk uitzagen maar … afgelopen week heeft zij gevochten met een andere zeehond. Dit zijn wonden die het beste genezen in het zoute water en daar moet eigenlijk geen mensen werk aan te pas komen. Het is ook een periode dat de bullen zich moet laten gelden als man. Het is ook weer paringstijd.

Afgelopen week was de zeehond ook weer aanwezig op Bloemendaal. Daar lag soortgelijke ontlasting. Deze ontlasting is onderzocht door deskundigen in bijzijn van de hulpverleners. Er werd geen afwijking gevonden in de ontlasting.  Al met al het is een oude dame die nog aan het genieten is van haar oude dag.  Als zo’n dier opgehaald moet worden, wat gaat er dan mee gebeuren. Laat deze dame gewoon  van haar oude dag genieten zolang dat nog kan en laat haar met rust.

De laatste berichtgeving is dat het gebied rond de zeehond wordt afgezet door de lokale strandvonder.  Dus respecteer de zeehond en laat haar met rust.