Hoera! Bruinvis Sven is onderweg naar huis!

SOS Dolfijn, 17 oktober 2016 – Vandaag is het zover: bruinvis Sven mag weer terug naar zee! Sven werd op 19 maart op het strand van Texel gevonden en verbleef 7 maanden in het opvangcentrum van SOS Dolfijn, waar hij behandeld werd tegen diverse medische problemen. Inmiddels is hij weer helemaal gezond verklaard en is hij klaar voor een tweede kans terug in zee!

Op dit filmpje is te zien hoe bruinvis Sven zojuist in het bassin werd gevangen en werd klaar gemaakt voor vertrek per dolfijnambulance. In Lauwersoog zullen zijn verzorgers samen met Sven op een boot stappen voor het laatste stukje van zijn reis. Later vandaag zullen we hier ook beelden van zijn vrijlating terug in zee tonen!

Op de 2e video is te zien hoe bruinvis Sven vandaag tijdens zijn reis terug naar zee, op de boot werd verzorgd en natgehouden door zijn verzorger Bianca. En… het grote moment dat hij weer kon worden vrijlaten in de Noordzee. Vanaf de boot was te zien hoe Sven vrij snel de diepte in zwom. Wij wensen Sven het allerbeste toe en zijn erg blij met deze succesvolle afloop van zijn behandeling.