Daar is de bruinvis weer

SOS Dolfijn, 9 augustus 2016 – Gistermiddag heeft SOS Dolfijn opnieuw meldingen gekregen over de bruinvis die zwemt in de Noord-Hollandse binnenwateren. De bruinvis zwom op dat moment voor een sluis ter hoogte van Nauerna.

De laatste waarnemingen ervoor waren in het weekend, toen het dier werd gezien in het Alkmaardermeer ter hoogte van Akersloot. Ook gistermiddag zijn medewerkers van SOS Dolfijn ter plaatse gegaan om te kijken of de bruinvis kon worden geholpen.

De bruinvis zwom actief en oogt niet mager. Wel lijkt te zien dat de huid van het dier verslechterd. Voordat hulp kon worden geboden, zwom de bruinvis alweer terug in de noordelijke richting de Nauernasche vaart in. Gisteravond en ook deze ochtend wordt de bruinvis waargenomen ter hoogte van Westzaan.

Omstanders worden opgeroepen om het dier NIET te benaderen!! Het team van SOS Dolfijn staat paraat en wacht op de juiste omstandigheden om de avontuurlijke bruinvis hulp te bieden.