Jonge zeehond Den Helder

Den Helder, 5 augustus 2016 – Vanmorgen werd op het strand bij Paal 5 een huiler gevonden. Twee behulpzame dames (helaas weten we hun namen niet) hebben de Dierenambulance gebeld en op de vrijwilligers gewacht. Omdat de huiler op een nogal druk punt op het strand lag, werd besloten om het dier mee te nemen.

Ook een woord van dank aan de strandvonders. Zij hebben de DA fantastisch geholpen. Zowel heen, om de huiler op te halen, als terug naar de ambulance, ging het vervoer gesmeerd over het strand! Top, zo’n samenwerking!

De huiler in de mand en aansluitend ging de reis naar Den Oever, waar de Dierenambulance Leeuwarden al stond voor verder vervoer naar Pieterburen. Voordat het zeehondje op reis ging naar Pieterburen, is het gelukt om hem nog vocht toe te dienen. Beter, anders zou hij uitgedroogd raken.

Dus…dankzij heel veel mensen, komt het met deze zeehond wel goed!

Foto’s: Annette Zwart

>> fotoverslag Dierenambulance Den Helder – Hollands Kroon