Zeehonden pup van Delta naar Aseal

Vanavond, omstreeks 21.00 uur werd gebeld dat er een jonge zeehond op de steiger lag bij de loodsboten.  Het is de 1e zeehondenpup van het nieuwe geboorte seizoen in 2016 van de gewone zeehond en die gevonden is in de Westerschelde te Vlissingen. De zeehond wordt geadopteerd door Zoll Benelux. (leverancier in medische apparatuur).De mensen van zeezoogdierenhulp zuidwest gingen naar de loodsensteiger bij de jachthaven. Daar werd geen zeehond meer aangetroffen of gezien.  Het bleek te gaan om de loodsen steiger aan de buitenhaven. Liliane en Kees gingen ter plaatse en daar troffen ze de bemanning aan van de loodsboot met in hun midden een jonge zeehonden pup. Door Kees en Liliane is de zeehond overgenomen en doorgebracht naar het zeehondencentrum Aseal te Stellendam.

IMG-20160628-WA0012[1]IMG-20160628-WA0019[1]