Landkaartschildpad op strand Noordwijk

Noordwijk, 20 juni 2016 – Vanavond was er voor de EHBZ Noordwijk wel een hele vreemde melding. Er zou een schildpad zijn gevonden door een wandelaar op het strand tussen Noordwijk en Katwijk.

De wandelaar zag de schildpad in de branding liggen en had hem uit het water gehaald. Bij aankomst van de EHBZ was niet gelijk duidelijk om wat voor schildpad het ging. Hierop werd contact op genomen met Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het zou gaan om een landkaartschildpad.

De landkaartschildpad is een schildpad uit de familie moerasschildpadden. De soort komt voor in een groot deel van het noorden van de Verenigde Staten tot in de staat Georgia en zuidelijk Canada. Het dier is door de EHBZ Noordwijk overgebracht naar Diergaarde Blijdorp voor verder verblijf en verzorging.

>> fotoverslag EHBZ Noordwijk