foto: rederij De Festijn

Met Lenie ‘t Hart naar de zeehonden

Op zaterdag 14 mei wordt in Vlissingen de eenmalig verschijnende en geheel aan zeehonden gewijde glossy SNOET ten doop gehouden. Dat gebeurt tijdens een vaarexcursie naar het natuurgebied de Hooge Platen in de monding van de Westerschelde, een geliefde verblijfplaats van zeehonden.

Aan boord vertellen de bekende ‘zeehondenmoeder’ Lenie ’t Hart en Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren over het leefgebied en de leefwijze van zeehonden en de problemen die ze kunnen tegenkomen. Daarnaast vindt een toelichting plaats over TV spots ter bescherming van zeehonden op muziek van de Britse popgroep Queen. Aansluitend wordt het eerste exemplaar van het speciale magazine aangeboden.

De zeehondensafari wordt gemaakt met het partyschip Denick II. De boot kiest op 14 mei ligplaats tegenover het station van Vlissingen, aan de binnenzijde van het sluiscomplex. Inscheping vanaf 13.30 uur. Het vertrek is bepaald op 14.00 uur.

Aanmelding voor de ca 2 uur durende tocht vindt plaats via pzc.nl/club. Een ticket kost € 12,50 . Kinderen tot 12 jaar betalen € 7,50. Per ticket van € 12,50 wordt een gratis exemplaar van SNOET aangeboden.

Het magazine is vanaf maandag 16 mei o.a. te koop bij diverse boekhandels en Bol.com. Prijs: € 8,95