Spitssnuitdolfijn gestrand bij Terneuzen

IMG-20160425-WA0007[1]Terneuzen, 25 april 2016 – Melding voor de mensen van de zeezoogdierenhulp ZuidWest van een gestrande dolfijn van +3 m bij Terneuzen.  Nadat de melding was binnengekomen via de Verkeerpost Terneuzen en Vlissingen zijn Liliane Sole en Jaap van der Hiele gaan kijken. Na enig zoekwerk  en geregeld contact met de verkeerspost Terneuzen bleek de dolfijn achter de schietbaan  te liggen. Dit bleek ook bijna op het terrein van de Dow te zijn. Bij aankomst bleek het kadaver nog drijvend te zijn. Gelukkig bleef het kadaver in de hoek liggen en dreef niet verder weg richting zee. Nadat het water ver genoeg gezakt was kon men het kadaver veiligstellen. Bij controle en onderzoek bleek dat het ging om een vrouwelijk spitssnuitdolfijn van ongeveer 5.30 meter. Het kadaver zal in overleg op transport gaan naar de faculteit Utrecht of anders wordt het dier afgevoerd ter destructie.