2 Potvissen in Westerschelde bij Breskens * update 12u29

Breskens, 2 april 2016 – Rond 8u15 verschenen op waarneming.nl verschillende meldingen door de Trektelpost Breskens van een potvis die de Westerschelde opzwom. Rond 8u48 kon Albert Dijkstra van de strandreddingsdienst bevestigen dat beide potvissen terug naar zee zwom. Hoogstwaarschijnlijk is het hetzelfde dier dat op 1 april bij Ter Heijde gezien werd – zie meldingen.

update:

  • 8u17: nieuwe foto’s gepost door Gerard Troost
  • 8u48: In eerste instantie werd melding gedaan van één potvis, maar al snel kwamen er berichten binnen dat het om twee dieren gaat. Onder meer Albert Dijkstra van de strandbewaking in Vlissingen meldt dat hij twee dieren heeft gezien.
  • 9u57 voer de KNRM Breskens uit voor observatie
  • 11u28: de dieren bevinden zich in de monding van de Westerschelde. Ze duiken om de 10 minuten weer op. Telkenmale verplaatsen zij zich meer en meer richting open zee.
  • 12u29: dankzij een gerichte samenwerking konden beide potvissen de goede richting uitgestuurd worden. Rond 12u29 bevonden zij zich halverweg Nieuwvliet en Cadzand.

foto credits: Pim Wolf