Maaltijdbruinvissen Raversijde

Raversijde, 22 maart 2016 – Van Michel  Druart kregen we melding van zogenaamde maaltijdbruinvissen op het strand van Raversijde. Een maaltijdbruinvis is een bruinvis die werd aangevallen en opgegeten door een grijze zeehond.

De voorbije dagen heb ik tijdens het uitlaten van de hond twee dode zeezoogdieren gezien op het strand, en verschillende delen ervan: (stukken huid met een vin). De eerste was een redelijk “vers” kadaver van ca. 1m30 lengte. Het lag aan de waterlijn voor het domein van prins Karel te Raversijde op 18 maart. Het tweede zag ik minder goed: het lag op de rand van het droge strand tussen Mariakerke en Raversijde op 21 maart. Het was ongeveer één meter lang. Het was al donker, vandaar de slechte foto’s.
Wat me een beetje verontrust is de manier waarop alle vlees van de kadavers verdwenen is: de randen aan kop en staart leken scherp afgesneden. Ook de stukken huid met een vin (zo heb ik er drie gezien, maar heb geen bruikbare foto’s) leken netjes vierkant “uitgesneden”.