Fantastische inzet voor zeehondenopvang in Termunten

Jeroen Boer, voorzitter van de stichting Zeehondenopvang Eemsdelta, is blij met de enorme steun van een grote groep vrijwilligers. Die hebben zich de afgelopen dagen ingezet om de – tijdelijke – opvang van zeehonden in goede banen te leiden.

De vervolgstap zal zijn om deze tijdelijke opvang om te zetten in een professioneel opgezet zeehondenziekenhuis.
Dat gaat nog een aantal maanden in beslag nemen. Ook Lenie ’t Hart is blij met de inzet van zoveel betrokken vrijwilligers:

Lenie: “het is hartverwarmend om te ervaren dat zoveel mensen zich willen inzetten voor zeehonden in nood, nu de Staatssecretaris van EZ de Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta een vergunning voor opvang van deze dieren heeft gegeven.

De afgelopen dagen hebben veel instanties, bedrijven en particulieren zich hard gemaakt om de eerste opvang van hulpbehoevende dieren in Termunten te realiseren. Wat fijn dat Termuntenaren zo meeleven.

Dank aan machinefabriek Bosker, installatiebedrijf Alfred Kamminga en alle andere betrokkenen, die zich belangeloos inzetten om de opgevangen zeehonden binnenkort een veilig thuis te geven!”