Levende bruinvis Texel

Texel, 19 maart 2016 – Vandaag is op Texel een levende bruinvis gevonden. Het vermagerde jonge mannetje is door medewerkers van Ecomare van het wad gehaald en op het vaste land bij Den Oever aan het rescue team van SOS Dolfijn overgedragen.

In het opvangcentrum komt het daar rond drie uur in de middag aan en wordt na kort onderzoek begeleid door vrijwilligers in het bassin. De mannetjesbruinvis klinkt zeer benauwd en heeft mogelijk longproblemen. Daarnaast is op zijn staart een flinke bijtwond te zien, de afdruk is duidelijk van een grijze zeehond. De bruinvis heeft dus erg veel geluk gehad, want aanvallen van grijze zeehonden zijn doorgaans dodelijk.

In het opvangcentrum krijgt hij de naam Sven. We hopen dat hij net zo sterk blijkt als zijn naamgenoot Sven Kramer die onlangs nog het WK won. Wat bruinvis Sven precies mankeert moet in de komende dagen blijken.

Meer informatie op www.ecomare.nl en www.sosdolfijn.nl

Foto’s: Salko de Wolf, Ecomare