Een dagje Zeezoogdierenhulp ZuidWest en Ouddorp

Stellendam, 20 Maart 2016 – Na een dagje Zeezoogdierenhulp dat al voor 8u vanochtend begon staat de teller op 10 meldingen: 8 bruinvissen – zie bericht -, 1 levende zeehond en mogelijk een visnet waarin een zeehond verstrikt zit.

Een dagje werken voor EHBZ Zuidwest (Zeezoogdierenhulp Zuidwest) begint in de ochtend om 07:00 uur met een kopje koffie met Martin en Ad bij Ad thuis. Omstreeks 07:30 uur Lianne opgehaald en begonnen op het strand (kwade hoek) alwaar we al snel 5 dode bruinvissen aantroffen. Via het strand naar de Brouwersdam gereden en geen dode bruinvissen meer aangetroffen.

Na het opslaan van de kadavers in een vriescel (opslag i.v.m wetenschappelijk onderzoek) een stukje Oosterschelde verkend en een stukje Westerschouwen verkenden later een kopje koffie in Westerschouwen gedronken.

In de middag samen met Lianne wederom naar Kwade Hoek voor weer een melding van een dode bruinvis. Helaas niet aangetroffen. Na deze melding op verzoek van Kustwachtcentrum naar Renesse gegaan in verband met een net in het leefgebied van meerdere zeehonden.

KNRM Ouddorp was met reddingboot Baron van Lynden en het Kusthulpverleningsvoertuig al ter plaatse. Ook Jaap kwam even later ter plaatse. Nadat het net op het strand was gebracht werd de net nabij de parkeerplaats aan de Jan van Renesseweg afgeleverd zodat de gemeente reinigingsdienst deze maandag kan opruimen.

Nadat Lianne naar huis was gegaan werd er wederom een melding gedaan van een dode bruinvis op het strand bij de Kwade Hoek. Op het strand werden wederom 2 kadavers geborgen.

Tijdens de zondag reageerde het team van EHBZ Zuidwest op 10 meldingen van dode en levende zeezoogdieren.