Nieuwe zeehondenopvang vergunningen zwarte dag voor zeehond

Pieterburen heeft vandaag vernomen dat er vergunningen worden verleend aan twee nieuwe zeehondenopvang initiatieven. Zeehondencentrum Pieterburen vreest voor het dierenwelzijn, de ecologische integriteit van Werelderfgoed Waddenzee en de mogelijke gevolgen voor volksgezondheid. De staatssecretaris slaat namelijk hiermee de adviezen van zijn eigen ambtenaren, betrokken provincies en gemeentes, natuurorganisaties, dierenwelzijnsorganisaties, wetenschappers en opvangcentra in de wind. Bovendien staat er in de vergunningverlening dat een wetenschappelijke adviescommissie zich moet gaan buigen over zeehondenopvang in Nederland. Waarom staatssecretaris van Dam dan wel besluit tot een uitbreiding van de opvang is Pieterburen een raadsel.

>> Lees verder