Stichting Zeehondenopvang Terschelling

Er bestaat een groot misverstand over het werk van de Stichting Zeehondenopvang Terschelling. Hessel zorgt in eerste instantie voor de gezonde zeehonden die verstrikt zijn geraakt door plastic en visnetten die door mensen achter gelaten zijn in de zee. En natuurlijk pikt hij iedere levende zeehond op van het strand, kijken wat er mee aan de hand is.

Hoogleraren als Professor Lindeboom geven de juiste informatie maar zijn kort door de bocht met hun conclusie dat Hessel zorgt voor de zieke zeehond. Hij is de geweldenaar die dag en nacht paraat is voor de zeehond die heeft te lijden onder wat de mens veroorzaakt heeft. Wij als Stichting steunen hem daarin. Dat de zeehond veel beter af is op Terschelling laat oa het filmpje van Hart van Nederland zien; Hessel neemt ze mee uit zwemmen, maakt ze weer klaar voor de grote zee. Zorgt dat ze weer op niveau zijn om te overleven. En dat moet kunnen zonder ze die lange reis te laten maken naar plekken waar ze nu wel een vergunning hebben. Hessel handelt met zorg voor het beest.

Wij betreuren de commotie rond de gang van zaken. wij hopen dat de politiek en onze Staatsecretaris handelt en uiteindelijk beslist in het belang van de zeehond. Een vergunning voor zeehondvriendelijke opvang op Terschelling.

Joop Mulder
Voorzitter St. zeehondenopvang Terschelling.