Walvis voor Petten * update 20u50

Petten, 18 januari 2016 – In de late namiddag kreeg de KNRM Petten een betrouwbare melding van een potvis. Het dier werd ongeveer 500m uit de kust gesignaleerd. Verscheidene vaartuigen hebben een zoekoperatie opgezet. Verdere details ontbreken totnutoe.

Update 20u door SOSDolfijn: Melding walvis Petten is ons bekend. Het is onduidelijk om wat voor soort walvis het mogelijk gaat en of het een dood of levend dier betreft.

update 20u45 door SOSDolfijn: “Walvis bij Petten.
Eind van de middag komt bij SOS Dolfijn een melding binnen dat een walvis is gezien voor de kust bij Petten. De melders hebben een grote walvis van zo’n 10 meter lengte zeer dicht op het strand gezien. De locatie waar het dier zich bevond was ondiep. Te ondiep voor een walvis om goed in te kunnen zwemmen. Het dier lag dan ook vrij roerloos in het water. Onduidelijk is het voor de waarnemers of het dier nog in leven is of dat het een om een dode walvis gaat. Wel was duidelijk dat het dier met de ebstroom verder van het strand af dreef. Op ons verzoek is een boot van de KNRM Petten gaan uitkijken naar het dier maar heeft dusver het dier niet meer waargenomen en de zoektocht gestaakt. Uiteraard blijft het team van SOS Dolfijn paraat en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Ondanks diverse berichten op internet is het dus onbekend om wat voor soort walvis het gaat.”