Zieke zeehond Den Helder

Den Helder, 26 december 2015 – Deze zeehond werd aangetroffen bij strandafslag Falga in Den Helder. Omdat er bloed uit zijn neus en bek kwam – dat wijst op longwormen – is de zeehondencreche Pieterburen gebeld waarna de zeehond in de mand mee mocht voor een reisje naar het oosten van het land.

De zeehond is in Van Ewijcksluis overgedragen aan collega’s. Zij hebben de zeehond vervolgens overgedragen aan de Dierenambulance in Leeuwarden waar hij uiteindelijk verder wordt onderzocht in Pieterburen.

Voor Matthijs en Marcello was het een flinke wandeling over het strand om bij de zeehond te komen. Geen probleem met windje in de rug. Maar dan moet je dezelfde tocht weer terug met pal tegenwind, een kar trekkend met zeehond erin over het zandstrand dat nooit even met je meewerkt. Dat is best koud en vermoeiend!

Geweldig doorzettingsvermogen op deze tweede kerstdag en complimenten aan de KDA en Dierenambulance Leeuwarden voor de geweldige samenwerking! Trots!

Foto’s Matthijs Keuris

>> fotoverslag