Bedreigde rivierdolfijn keert terug in Nepal

De Gangesdolfijn (Platanista gangetica), ook wel ‘susu’ genoemd leeft in het rivierenstelsel van de Ganges die door Nepal, India en Bangladesh stroomt. Het zijn solitaire dieren en de enige dolfijnensoort die blind is. In de eerste studie, die in 20 jaar is verricht naar de Gangesdolfijn in Nepal, wordt het aantal bedreigde zoetwaterdolfijnen geschat op ongeveer 50 individuen. Dit is een hele verbetering ten opzichte van de 24 waarnemingen in de jaren ’90.

>>Lees artikel
>> Nl vertaling

foto credits: https://gabbywild.wordpress.com/