Zeehond castricum: slachtoffer van vistuig

Deze gewone zeehond werd donderdag 3 december 2015 dood op het strand van Castricum gevonden, ter hoogte van Bakkum Noord. Vislijn en haken kwamen uit de bek van het dier. De ongeveer 5 jaar oude zeehond was ‘rijkelijk’ verstrikt geraakt in vistuig, 2 haken zaten vast in de rug en 2 in de slokdarm. Na onderzoek van de dierenartsen van Zeehondencreche Pieterburen bleek dat langdurige interne bloedingen (bloedverlies) de doodsoorzaak waren. Een langzame en pijnlijke dood. Heel erg triest.

Vind je vislijn, vishaakjes of ander menselijk afval op strand of dijk? neem het mee en deponeer deze in een afvalbak, ook al is het afval niet van jou. Zie je vissers vislijn of haakjes weg gooien? Probeer hen er dan op een rustige wijze op aan te spreken (of laat deze foto’s zien). Dank namens de zeehonden! (Misschien ken je zelfs iemand die vaak vist en welke zijn vistuig herkent).

Bron & meer foto’s (16) – Happy Seal: http://on.fb.me/1OeP5bJ