Grijze zeehond Hoek van Holland

Dierenambulane de Wijs kreeg Zondagmiddag de melding van een volwassen grijze zeehond die op het strand voor de strandtenten in Hoek van Holland was aangetroffen.  In samenwerking met de  Stichting  Dieren in Nood West Nederland e.o. is er actie ondernomen.

Omstreeks 14:40 uur verscheen het dier in de branding.  Door de dierenambulance West Nederland werden verdere maatregelen getroffen. Zaterdag 7 november was het dier ook al op het strand gespot – zie melding.

De zeehond is met een shovel van het strand gehaald en naar de badloods gebracht alwaar een dierenarts heeft besloten de zeehond te euthanaseren. Het zou gaan om een oude zieke verzwakte grijze zeehond van rond de 180 Kg.

Het stoffelijk overschot is naar Zeehondencreche Pieterburen gebracht voor nader onderzoek.

>> Lees verder