Grijze zeehond De Haan

De Haan, 20 juli 2015 -Van Dewaele Goedroen kregen we de melding van een grijze zeehond voor het strand van het Belgische De Haan.

Eerst zag ik een pekzwarte vlek zo ’n 40 m van de kust vlak bij de zeilclub van De Haan. 5 min. later dook de kop en de rug op van een grote zeehond, dacht ik,  100m verder in de richting van Wenduine. Weer een paar min. later, zag ik hem weer opduiken, nog wat verder richting W., met een grote langwerpige kop , dus ik dacht dat het dan een zeeleeuw moest zijn.

Ik heb hem 4 keer zien opduiken. Hij inspecteerde de kust en blonk pekzwarte onder de zon en het was prachtig! Gevaarlijk? Jammer genoeg geen foto kunnen nemen.

n.v.d.r.:

  1. het dier dat je zag was geen zeeleeuw doch een grijze zeehond. Zeeleeuwen komen voor onze kust niet voor.
  2. Aan zeehonden is niets gevaarlijk zolang je hen gerust laat en niet benadert.