Zeehondenpup gestolen uit een schapenboerderijmuseum in IJsland.

Sveppi, een zadelrobpup van acht weken, is eerder deze week gestolen uit het schapenboerderijmuseum in Hólmavík, op IJsland.

Guðbrandur Sverrisson, een boer uit Bassastaðir vond de pup ongeveer een maand geleden in zijn wei. Sveppi was vanaf het strand de wei in gekropen. Guðbrandur beschreef de pup als “uitgemergeld en ongeveer zo breed als zijn voorarm.”

De pup kreeg de naam Sveppi en werd door de boer gehouden in een badkuip in een schuur in Bassastaðir. Hij kreeg een mix van ingewanden van makreel en lompvis. Sveppi deed het goed op zijn nieuwe dieet en was al snel te groot voor de schuur, ook omdat het lammertijd was.

Het schapenboerderijmuseum bood aan om voor Sveppi te zorgen totdat hij geleerd had om voor zichzelf te zorgen. Het plan was om hem, als hij groot genoeg was, te verplaatsen naar een lagune vlakbij het museum en om hem te blijven voeren totdat hij zelfstandig kon jagen.

Eerder deze week ontdekte de manager van het museum dat Sveppi verdwenen was. Aangezien er een net gespannen was over het bassin, om de roofvogels bij Sveppi weg te houden, is uitgesloten dat de pup zelf de benen heeft genomen, zei Guðbrandur.

De redders van Sveppi denken dat hij is meegenomen door iemand die hem vrij wilde laten omdat hij of zij dacht dat Sveppi als huisdier werd gehouden. Guðbrandur is bezorgd en denkt niet dat het goed met Sveppi zal aflopen als hij nu al wordt vrijgelaten. Sveppi is te jong en de stranden worden bewoond door volwassen zadelrobben.

N.v.d.r.: Na het bekijken van de video mag zeehondje Sveppi misschien wel blij zijn dat hij is gestolen. Hopelijk wordt hij nu groot gebracht door mensen welke verstand van zeehonden hebben…

Video zeehondje Sveppi: http://bit.ly/1HMXP5H

Artikel: http://icelandreview.com/node/80659

Schapenboerderijmuseum in Westfjord, IJsland: http://bit.ly/1RMwS9m

Vertaling: Kustnieuws Nederland & Europa: https://www.facebook.com/KustnieuwsNL/posts/713595825433328