Restanten van walvis en prehistorische haai bij Antwerpen

megalodon-bron-wikimedia-foto-karen-carr-use-creative-commonsAntwerpen, 13 mei 2015 – Mortsel aan zee, het klinkt raar, maar als we de archeologen mogen geloven lag Mortsel zo’n twaalf miljoen jaar geleden effectief aan de zee. Bewijs daarvan zijn twee enorme skeletten van een walvis een een reuzenhaai. Ze zijn opgegraven bij de ondertunnelingswerken aan de Krijgsbaan.

 

 

Onderzoek wees uit dat die toebehoren aan onder meer een walvissen, zeehonden en zelfs een megalodon, een gigantische prehistorische haai die ongeveer anderhalf miljoen jaar geleden uitstierf. De open bek van de megahaai had een diameter van wel twee meter en het roofdier voedde zich dan ook met grote dieren als kleinere haaien, zeekoeien en zelfs potvissen.

Geïnteresseerden kunnen de gevonden restanten gaan bezichtigen in de raadszaal van Borsbeek op 17 juni.

[mappress mapid=”1260″]