Actieplan voor gewonde zeehonden op Terschelling

zeehonden-terschelling-foto-kustnieuws-nederlend-en-europa11 mei 2015 – Al een week lang zijn er bij Pieterburen meldingen binnengekomen van tenminste drie in netten verstrikte zeehonden op de zandbank vlakbij Terschelling. Omdat er nog steeds niets is gedaan heeft Lenie ’t Hart besloten om samen met Hessel Wiegman en nog een aantal zeehondenredders in actie te komen en een reddingsplan op te zetten. Hessel en zijn team hebben grote ervaring in het vangen en redden van gewonde zeehonden. In de komende dagen zal het team die ervaring inzetten en reddingspogingen op touw zetten. Dat moet voorzichtig gebeuren: de gewonde dieren liggen midden in een grote groep zeehonden, dus zijn lastig te vangen.

 

Dat het zo lang geduurd heeft voordat Lenie en Hessel in actie komen ligt aan het feit dat de Zeehondencrèche in mei vorig jaar aangifte tegen hen heeft gedaan, omdat zij ook toen zeehonden wilden redden die Pieterburen aan hun lot had overgelaten.

Dat klinkt ongelofelijk, maar toch is het waar. Daarom heeft Lenie de stand van zaken rond de zeehonden in Nederland uiteen gezet op haar website Lenie ’t Hart Zeehondenfonds.